2007. július 2., hétfő

A Herne Bay Court titkai 1/a - Az onkentesek

Ma vegre igazi szabadnapom van (nincs nyelviskola), megettem a felig sult pizzamat sikerult megkaparintanom a szamitogepet, ugyhogy minden tokeletes ahhoz, hogy elkezdjem nagyszabasu sorozatomat amiben a Herne Bay Court-ot mutatom be.

Ennek kulonos aktualitast ad, hogy a legfrissebb hirek szerint az ev vegen penzugyi okok miatt bezarjak a Herne Bay Courtot, ugyhogy nagy valoszinuseg szerint CSAK ITT ES CSAK TOLEM olvashattok beszamolot magyar nyelven errol a helyrol.

Kezdjuk az alapoknal: Mi is az a Herne Bay Court?
Egy kereszteny konferencia kozpont es szalloda, ahol altalaban hetvegente kulonbozo kereszteny gyulekezetek tartjak gyulekezeti hetvegejuket kulonbozo eloadasokkal, programokkal, hetkozben pedig foleg kulonbozo kornyekbeli civil es allami szervezetek tartjak itt kepzeseiket, megbeszeleseiket.

A kozpontot a szemelyzet es onkentesek mukodtetik. A piramis aljarol kezdem, vagyis eloszor az onkenteseket es a szallasunkat mutatom be. Lesznek am majd kepek is, de majd kesobb:).

Ahogy, belepunk a Gables (ejtsd Gebolsz) ajtajan (ez a szallasunk neve), balra fordulva egybol szereny rezidenciamba botolhatunk, amit Viniciussal, (Kargh szerint aki valaha tortenelm szakos volt ez egy lovagi nev) brazil szobatarsammal osztok meg. Vini egy jopofa, laza, fiatal srac, altalaban kozosen probaljuk menedzselni a szobankban uralkodo keveredest a ruhak es az egyeb kulonbozo targyak frontjan (magyaran rendetlenseg van:).

Da Silva (ez a csaladi neve) minden nap a kertben dolgozik, a kovetkezo munkarendben: Lenyirja a fuvet hoszaba, majd keresztbe es amikor ezt befejezi ujra kezdi az egeszet, mert ujra megno a fu. Ebben az izgalmas munkaban az mp3 lejatszo hu tarsa, amit nehanapjan en is szoktam hasznalni (marmint az ovet), kb. minden 6.szam amit szivesen hallgatok (a tobbi altalaban valamilyen brazil pop, disco szam), azt figyelembe veve, hogy a lejatszoban 160 dal van, ez egesz jo arany: 16 jo szam:)!
Hetvegenkent, altalaban egyutt dolgozunk es ilyenkor egyutt szoktunk enekelgetni, elg valtozatos a repertoarunk a Green Daytol elkezdve, YMCA-n at, a kulonbozo kereszteny rock szamokig. Szeret gitarozni, de valamilyen titokzatos ok miatt sokszor a felenel befejezi a dalokat. Ja es apolja a brazil-roman baratsagot az egyik roman onkentes lannyal.:)

Szemben a szobankal van a kozossegi elet egyik szintere a konyha. Itt szoktuk jatszani a mar a magyar kollegiumi eletbol ismert jatekot, miszerint: "Ki birja tovabb idegekkel a mosatlan edenyek latvanyat?". Egyebkent elvileg minden napra van beosztas, hogy kinek milyen munkat kell vegezni a Gables-ben, de ez inkabb az elkepzelesek szintjen letezik.
Erdekes megfigyelni azt, hogy ket csoportra oszlik az onkentesek tabora: az egyik csoport nem csinal semmilyen kozossegi munkat, a masik csoport csinal, de nem szol semmit a masik csoportba tartozoknak ,hogy csinaljanak mar valamit, csak egymas kozott puffog.
Nem igazan ertem miert nem szlounk azoknak akik nem csinalnak semmit?

Tovabbhaladva a lepcso kezdete elott jobbra, van Adri es Ei-Ei szobaja. Adri itteni szohasznalat szerint a "nationfriend"-em (vagyis ugyanabbol az orszagbol valo baratom).
Negy-ot eve egy gyulekezetbe jartunk Veszprembe es onnan ismerjuk egymast.
Altalaban estenkent egy-egy Cyder (helyi itoka, leginkabb a sor es az almabor keveredesekent tudnam legjobb jellemezni) tarsasagaban szoktuk megbeszelni a nap torteneseit, illetve felemlegetni a veszpremi idoket. Adri remenyei szerint hamarosan diplomas vedono lesz, illetve mar megvan az apolonoi vegzettsege.

Ei-Ei , Burmabol erkezett, ahol beosztott lelkesz az egyik gyulekezetben, az ifjusaggal foglalkozik, betegeket latogat es a helyi dicsoito csoport egyik vezeto enekese. Tulajdonkeppen o a burmai Vegh Gizi. O a President of Gables, vagyis a Gables elnoke. Ezt a cimet azzal erdemelte ki, hogy altalaban, o az aki figyelmezteti az aktualis felelos, hogy ki kene takaritani a WC-t, vagy a konyhat.
Mind a harom templomban ahova szoktunk jarni vasrnaponket mindig tobben jonnek hozza, hogy koszontsek, mint a tobbiekhez egyuttveve, valami ok miatt mindenhol otthon van:)
Nem tudom, hogy ez burmai sajatatossag, vagy Ei-Ei egyenisegehez tartozik, de nehany dolgot meglepoen termeszetesen kezel. Altalaban mindig ertesulunk arrol, hogy aznap eppen hanyszor volt WC-n, vagy milyen allapotban van az emesztese. De ez az egeszen egyaltaln nem zavaro, inkabb aranyos. A masik erdekessege Ei-Ei-nek, hogy nagy rajongoja az akcio filmeknek (innen ered a masik beceneve: Ei-Ei Lee - Bruce Lee utan). Legnagyobb meglepetesemre peldaul, oriasi lelkesedessel volt kepes vegigkovetni, egy C kategorias Steven Seagal akciofilmet.
Mostanaban gyakran szoktunk tollasozni Adrival, Celsoval esEi-Ei-vel. Bar Ei-Ei csakmost kezdte a jatekot de mar nagyon profi,mint mondja a vereben van a jatek, mert anyukaja burmai tollaslabda bajnok.

Mara ennyit, legkozelebb az emeleten folytatjuk!

2 megjegyzés:

Lívi írta...

Most már elmondhatom magamról, hogy jártam HBC földszintjén!

andristeso írta...

Jani, ne hagyd abba! Na'on tetszik a sorozat első darabja!